Nieuwe verwerkingslocatie Vergeer Kaas.

19-03-2021

Vergeer Kaas maakt zich klaar voor de toekomst! Op hun nieuwe verwerkingslocatie in Bodegraven wordt kaas, vanaf invoer tot op de pallet, volledig automatisch verwerkt en dit met minimale personeelsbezetting. Wij zijn heel trots op onze samenwerking met Vergeer. Onlangs zijn de eerste lijnen in bedrijf genomen.

Vergeer Holland is één van de grootste, innovatieve kaasverwerkers ter wereld. In hun nieuwe locatie in Bodegraven wordt kaas behandeld, versneden en verpakt.

Wij hebben voor dit high-tech project een inslaglijn, meerdere kaastoevoersystemen,  kaasvoorbewerkingsmachines en een nieuwe kaasbehandelingslijn mogen leveren. 

Kaasbehandelingslijn
De kaasbehandelingslijn, met een capaciteit tot maar liefst 900 planken, is een automatisch werkende lijn voor het keren, controleren en plastificeren van kaas, het reinigen van planken en het ontladen en beladen van boxen.

Inslaglijn
De inslag of omboxlijn is een automatisch werkende lijn om inkomende kaas uit de externe box te halen, automatisch dmv vision te controleren, te wegen en te beladen in de interne opslagbox. Vervolgens wordt de kaas ingevoerd in de rijpingsopslag waar deze verblijft tot deze verder wordt verwerkt. 
De lijn is geschikt voor het ontladen van diverse transportboxen en kan tot 20 boxen per uur verwerken.

De ontfolielijn van Vergeer Holland.

Kaastoevoersystemen 
De kaastoevoersystemen zijn drie robotcellen voor het ontladen van boxen, kisten en pallets ten behoeve van de toevoer van kaas naar de snijlijnen. De robots zijn uitgerust met een automatisch grijperwisselsysteem. Hierdoor kunnen boxen, kisten en pallets achter elkaar doordraaien zonder tussenkomst van een operator. Bij het ontladen van boxen kunnen de kazen onafhankelijk van elkaar van de plank worden geschoven, zodat er aan het einde van een order zo min mogelijk restkaas is.

Kaasvoorbewerkingsinstallaties
De kaasvoorbewerkingsinstallaties bestaan uit verschillende onderdelen voor transport, ontfolieën, trimmen en delen van de kazen. 

Toekomstbestendig
Het doel van deze nieuwe locatie van Vergeer Holland is om zoveel mogelijk te automatiseren, met zo min mogelijk handelingen en operators aan de lijnen. Voordelen hiervan zijn een zeer arbeids- en milieuvriendelijk proces met een hoog rendement en een hoge betrouwbaarheid.

Wij zijn supertrots op onze samenwerking met Vergeer Holland en dat onze lijnen en machines onderdeel uit maken van deze toekomstbestendige locatie!

Project NeXt bij Vergeer Holland.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen