Evolutie van de behandelingslijn.

12-05-2023

Deze week nam onze founder en CEO Maro Dedel weer een groepje collega’s mee op stap tijdens een DERO GROEP BOSS-dag. Bij het bezoeken van 7 verschillende locaties met onze kaasbehandelingslijnen werd de evolutie van onze behandelingslijnen goed zichtbaar.

Waar tijdens de vorige BOSS-dag de focus vooral lag op robots, draaide het nu allemaal om kaas. En dan met name om kaasbehandeling! Maro nam de geïnteresseerde collega’s deze dag mee naar maar liefst 6 verschillende klanten in omgeving Woerden en Bodegraven, waarbij ze verschillende behandellijnen van dichtbij konden bekijken. De oudste lijn die bezocht werd staat bij Treur Kaas in Woerden. Deze lijn is zo’n 30 jaar geleden gebouwd en nog steeds operationeel! Ook werd een bezoek gebracht aan Wijngaard Kaas, waar de lijn al sinds 2000 draait.

DERO GROEP NEWS BOSSdag2023 06

De collega's die mee waren met de BOSS-dag bij Treur Kaas.

Compactlijn 
Verder werd de eerst geleverde compactlijn ooit bezocht. Dit is een robotbehandelingslijn met ons gepatenteerde principe waarbij de robot ook de kazen keert. Deze lijn, die inmiddels behoort aan Vergeer Holland, behandelt reeds 18 jaar lang bijna 2.000 kazen per uur op een vloeroppervlakte van minder dan 100 vierkante meter.

Ten slotte kon een bezoek aan ons nieuwste model kaasbehandelingslijn natuurlijk niet ontbreken. En deze staat toevallig ook bij Vergeer.

Vergeer Holland 
Familiebedrijf Vergeer Holland behoort tot de grootste, innovatieve kaasverwerkers ter wereld. Op hun verwerkingslocatie in Bodegraven wordt kaas behandeld, versneden en verpakt. Deze locatie is in 2020 gebouwd met als doel zoveel mogelijk te automatiseren, met zo min mogelijk manuele handelingen. De kaas wordt hier dan ook volledig automatisch verwerkt, vanaf invoer tot op de pallet, en dit met minimale personeelsbezetting. Naast een inslaglijn, meerdere kaastoevoersystemen en kaasvoorbewerkingsmachines hebben wij hier dus ook een state-of-the-art high speed kaasbehandelingslijn geleverd. 

De nieuwste kaasbehandelingslijn bij Vergeer Holland.

High speed kaasbehandelingslijn
De high speed kaasbehandelingslijn is een automatisch werkende lijn voor het keren, controleren en plastificeren van kaas en het reinigen van planken. Deze lijn bij Vergeer heeft een capaciteit van meer dan 800 planken per uur! Dat is nog nooit eerder gedaan.

Aan- en afvoer van de kaasboxen vanuit en naar de kaasopslag (voor rijping) gaat volledig automatisch. Hiervoor heeft Viscon een volledig geautomatiseerd opslagsysteem voor zowel natuurkaas als foliekaas geleverd. Ook de controle van de kaas gaat volledig automatisch. Hiervoor hebben we een vision systeem van DVC in de lijn geïntegreerd. De samenwerking tussen DVC Machinevision en DERO GROEP is dan ook dankzij Vergeer ontstaan.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van onze verschillende machines en lijnen voor het behandelen van kaas en planken door de jaren heen was goed te zien tijdens deze BOSS-dag. Je ziet de gebruikte technieken veranderen, waardoor de lijnen in essentie wel hetzelfde doen maar de capaciteit steeds hoger wordt en de onderhoudsintensiteit minder. Bijvoorbeeld door verbeterd hygiënisch ontwerp en automatische reiniging. “Een interessante dag waarbij we verschillende behandellijnen van dichtbij hebben bekeken en veel hebben mogen leren van Maro en van elkaar. Zeker geslaagd dus!”, aldus collega Joerien.

PS. Wil jij ook een keer mee met een BOSS-dag? We hebben nog diverse openstaande vacatures. Kijk snel of er iets bij jou past, solliciteer direct en misschien zien we jou dan wel op de volgende BOSS-dag!

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen