Schmieroplossing voor bijzondere kazen Woerle.

05-08-2022

Als de juiste oplossing nog niet bestaat, bedenken we er graag zelf één! Voor WOERLE in Oostenrijk hebben wij daarom een semi-automatische schmierlijn ontwikkeld voor het behandelen van halfronde kaasstaven.

WOERLE maakt kaas van hooimelk – een naam die verwijst naar het dieet van de melkkoeien – en heeft een divers assortiment kaasspecialiteiten. Afgelopen jaar heeft dit familiebedrijf een nieuwe kaasmakerij in gebruik genomen en zocht hiervoor naar een geautomatiseerde oplossing voor het behandelen van halfronde kaasstaven.

Schmieren 
Deze unieke vorm kaas wordt net als andere bergkazen op een speciale manier behandeld; namelijk door de kazen te schmieren. De oppervlakte van de kaas wordt hierbij gedurende de rijping behandeld met pekelwater en bacteriën. In de loop der jaren hebben wij al diverse schmierinstallaties ontwikkeld en door de kennis van het schmierproces die we daarbij hebben opgebouwd – in combinatie met onze robotkennis – konden we voor WOERLE ook de juiste oplossing bedenken.

© Salzburger Nachrichten – Stefanie Schenker

Semi-automatische schmierlijn
Deze semi-automatische schmierlijn kan meer dan 500 kazen per uur verwerken. De grote kaasboxen worden met AGV’s naar de schmierlijn aangevoerd en daar door een robot ontladen. Een operator haalt dan de kazen van de planken, waarna deze in een schmiermachine worden behandeld en de planken in een plankenwasmachine gewassen worden. Een andere operator plaatst de kazen vervolgens weer op de planken. De zware kazen van en op de planken plaatsen gebeurt geheel ergonomisch, zonder dat de operators deze op hoeven te tillen. Ten slotte worden de boxen door dezelfde robot beladen en weer met een AGV afgevoerd, zodat een volledige automatische afloop wordt gecreëerd. 

Synergie
Dit project had een zeer korte doorlooptijd, maar door een goede voorbereiding, de inzet van onze werknemers en de synergie tussen al onze vestigingen hebben we de afgesproken levertijd ruimschoots gehaald. Op onze locatie in Nieuw-Vennep werden de gripper en robotsokkel ontworpen en die werden vervolgens in Alkmaar gefabriceerd. Ondertussen werd in Joure gewerkt aan het transportsysteem en de plankenwasmachine. “Erg mooi om te zien dat elke vestiging en daarbij horende personen de juiste instelling hebben om dit tot een succes te maken en elke schakel in de groep gedaan heeft wat beloofd was”, aldus manager operations Jaap. 

Vervolg
WOERLE is meer dan tevreden met de semi-automatische schmierlijn en we hebben inmiddels opdracht gekregen voor een tweede project: een volledig automatische schmierlijn met uitpekel-/afleverlijn. Een mooie volgende automatiseringsstap!

Klik hier voor meer informatie over WOERLE.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen