Samenwerking voor automatisering in de logistiek.

23-10-2023

Equinox MHE en DERO GROEP bundelen hun krachten om de logistieke en e-commerce industrie verder te automatiseren met vooruitstrevende robotoplossingen. De Nederlandse bedrijven zien enorme kansen in deze industrie nu de vraag naar automatisering blijft groeien.

Als systeemintegrator voor interne logistiek en specialist in geautomatiseerde sorteersystemen heeft Equinox deze vraag naar automatisering uit eerste hand opgemerkt. Pakket- en e-commercebedrijven ervaren een hoge druk op hun verwerkingscapaciteit, naast personeelstekorten en stijgende kosten. Met automatisering kan de logistieke sector profiteren van minder benodigde arbeid en een hogere productie tegen lagere kosten. Zowel Equinox als DERO GROEP willen hier met hun oplossingen aan bijdragen.

DERO GROEP NEWS Equinox 01

DERO GROEP's pakketinvoerrobot maakt een geautomatiseerde invoer voor de sorteermachines van Equinox mogelijk.

Pakketinvoerrobot 
"Onze sorteeroplossingen bieden een hoge mate van automatisering, maar bieden geen 100% geautomatiseerd systeem. Er zijn nog steeds mensen nodig bij de invoer of uitvoer," zegt Peter Voet, verkoopdirecteur bij Equinox. "Of robots." En dat is waar DERO GROEP om de hoek komt kijken. Met decennialange ervaring in het ontwerpen en implementeren van geavanceerde robotsystemen wil DERO GROEP de efficiëntie en continuïteit van verwerkingsprocessen vergroten.

Om het picken en plaatsen van gemengde pakketten, zakken en producten voor distributiecentra te optimaliseren, ontwikkelde DERO GROEP een pakketinvoerrobot. Deze robot maakt een volledig geautomatiseerde invoer voor de sorteermachines van Equinox mogelijk en zorgt ervoor dat dit repetitieve en zware werk niet meer handmatig gedaan hoeft te worden. 

"De pakketinvoerrobot pakt willekeurige pakketten en enveloppen uit bulkaanvoer en voert deze direct in de sorteerder in," legt Jan-Peter Mollema, business developer bij DERO GROEP, uit. "Het meest uitdagende aspect van deze oplossing is de verscheidenheid aan producten die de robot moet verwerken, omdat de pakketjes allerlei verschillende vormen, materialen en maten kunnen hebben. Maar met het toegepaste vision systeem en de speciale vacuümgrijper kan de robot alle soorten verpakkingsmateriaal en verpakkingen aan. En de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van het systeem zorgen ervoor dat de prestaties hoog blijven ondanks de steeds veranderende verpakkingsmaterialen en -formaten."

De oplossingen van Equinox en DERO GROEP vullen elkaar dus perfect aan. En door de combinatie van DERO GROEP's kennis van robots, grijpers en vision en Equinox' ervaring in de pakketmarkt, streven de bedrijven ernaar om de productiviteit, winstgevendheid en arbeidsomstandigheden in de logistiek te verbeteren met hun automatiseringsoplossingen. 

Pakket+Post Expo 2023 
Wil je de pakketinductierobot in actie zien met een sorteerder? Equinox en DERO GROEP presenteren hun logistieke oplossingen op de Parcel+Post Expo 2023 op 24, 25 en 26 oktober in de RAI Amsterdam. Equinox is te vinden op stand 10.325 en DERO GROEP op stand 12.602.

Registreer je hier voor gratis toegang. 

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen