Bakkerijautomatisering bij Bussing Brood.

07-06-2024

Automatisch diverse soorten groot- én kleinbrood depannen? Voor de bakker! Bij Bussing Brood leverden we onlangs een multifunctionele robotdepanner die zowel kleinbrood van bakplaten haalt als grootbrood uit koppels.

Bij Bussing Brood in Numansdorp bakken ze al 125 jaar allerlei soorten brood met veel aandacht voor ambacht en kwaliteit. Ooit begonnen als een kleine bakkerswinkel is Bussing Brood inmiddels uitgegroeid tot een landelijke horecaleverancier. Om de bakkerij toekomstbestendig te maken, mochten wij hier een deel van de inpaklijn automatiseren.

Grootbrood
Robots zijn ideaal voor automatisering binnen bakkerijen. Met de door DERO GROEP geleverde robotdepanner wordt het zware werk bij Bussing Brood nu door een robot gedaan. Als het grootbrood uit de oven komt, neemt de robot de koppels per laag uit de kar om het brood te depannen. Hierbij kunnen de deksels gelijk ingevet worden.

Kleinbrood
En dankzij de multifunctionele grijper kan de robot zonder grijperwissel ook verschillende soorten kleinbrood, zoals bolletjes en scones, depannen. Zodra het kleinbrood uit de koeling komt, worden de bakplaten met broodjes door de robot uit de kar gehaald en geleegd op een transportband.

Een robotarm haalt een bakplaat met gebakken broodjes uit een kar

Voor de bakker
"Bussing Brood is erg tevreden met de oplossing", vertelt onze project manager Adriaan. "De installatie draait vanaf dag 1 goed en is simpel in bediening. De operator gaf ook aan dat hij er blij mee is en hij het zware en warme werk van het brood uit de blikken halen nu niet meer hoeft te doen." Een toekomstbestendige bakkerij komt zo dus wel voor de bakker!

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen