Ambacht gecombineerd met automatisering bij Klaver Kaas.

13-05-2022

Bij Klaver Kaas hebben ze met hun nieuwe kaasmakerij een grote stap gezet van semiautomatisch naar bijna volledig automatisch kaas produceren. Zonder het ambacht van kaas maken uit het oog te verliezen. DERO GROEP leverde een automatische perslijn voor deze nieuwe kaasmakerij.

Klaver Kaas is in 1977 opgericht door de familie Klaver en naast gewone kaas maakt het familiebedrijf ook speciaalkazen. Al vanaf het begin beheerst Klaver Kaas het hele kaasmaakproces; zelfs de melk wordt in eigen beheer geproduceerd in Klaver's veehouderijen. En niet zonder succes, want Klaver Kaas verwerkt inmiddels zoveel melk dat de bestaande kaasmakerij in Winkel eigenlijk te klein werd! Op bedrijventerrein Agriport A7 bij Middenmeer bouwde de familie Klaver daarom een nieuwe kaasfabriek. Wij mochten hiervoor de perslijn inclusief omlooptraject leveren.

Meer automatisering
In de fabriek in Winkel produceert Klaver Kaas hun kaasspecialiteiten semiautomatisch en gebeuren de meeste handelingen dus nog handmatig. Maar voor de nieuwe kaasmakerij wilde de familie Klaver graag meer automatiseren. In de nieuwe perslijn gaan de meeste handelingen dan ook geheel automatisch en worden alleen het afvullen en de vatenwissel nog handmatig gedaan. 

De perslijn bestaat uit diverse banen, overzetters, een open pers, een omloop en twee spoeltunnels. De wrongelaanvoer komt uit een draineerbak, waarbij de wrongelblokken handmatig in de vaten geplaatst wordt. Vervolgens wordt de kaas geperst, uitgepakt en uiteindelijk via een lift aangeleverd op de rollenbaan naar het pekeltraject.

“Een fantastisch project met vele uitdagingen, waarbij we bestaande oplossingen gecombineerd hebben met nieuwe inzichten en tot een mooi resultaat zijn gekomen”, aldus één van onze collega’s die met veel plezier aan dit project heeft gewerkt. We zijn dan ook trots dat Klaver Kaas voor DERO GROEP heeft gekozen bij deze stap naar meer automatisering. Dankzij het vakmanschap van de familie Klaver wordt er nog steeds een ambachtelijk product geproduceerd, maar dan minder arbeidsintensief. Met de automatische perslijn en nieuwe kaasmakerij is Klaver Kaas klaar voor de toekomst!

Klik hier voor meer informatie over Klaver Kaas.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen