Meinders Catering investeert in nieuwe snijlijn voor wraps.

21-03-2023

Wil je automatiseren, maar geen idee waar te beginnen? Dan denken wij graag mee! Zo kwamen we samen met Meinders Catering tot de ideale oplossing voor automatisering binnen hun productieproces en mochten we hen een snijlijn voor het in-line en automatisch snijden van wraps leveren.

Familiebedrijf Meinders Catering produceert dagelijks verse broodjes, salades en wraps en staat bekend om haar flexibiliteit en hoge kwaliteit producten. Om de steeds veranderende vraag vanuit de markt te beantwoorden, zijn de productieruimtes van Meinders ingericht met semi-automatische opmaak lijnen. Op deze multifunctionele transportbanden worden producten (veelal) handmatig samengesteld, waardoor Meinders snel kan schakelen en het juiste product kan leveren. Ook wanneer de vraag vanuit de markt verandert, maar hierbij liep Meinders wel tegen een uitdaging aan.

De nieuwe snijlijn bij Meinders Catering.

Automatisering
Björn Pehrson, sales manager bij DERO GROEP, legt uit: “Tijdens ons eerste gesprek, met eigenaar Jan Spierenburg, in 2021 werd duidelijk dat verdere automatisering nodig was. Gezien de uitdaging van Meinders om iedere shift weer de juiste operators aan de lijnen te krijgen, lukte het niet altijd om de beoogde aantallen te produceren binnen de geplande uren en resulteerde dit nog wel eens in overuren.” 

Automatiseren dus, maar waar te beginnen? De flexibiliteit van Meinders is een pluspunt voor de eindklant, maar was een uitdaging voor ons. Bij Meinders worden korte productieruns gedraaid, met vaak minder dan 100 eenheden per run. Verandert de receptuur? Dan moeten ingrediënten worden gewisseld en contact onderdelen worden gereinigd, wat in veel gevallen ten koste gaat van de productiviteit. 

“Toen dit besef eenmaal ingedaald was, hebben we samen gebrainstormd: Welke processtappen zijn voor ieder product gelijk? Welke processtappen bepalen nu de maximale capaciteit van de lijnen? En, kunnen deze processtappen op betaalbare wijze worden geautomatiseerd?”, vertelt Björn. “We ontdekten dat de lijnoperators in staat waren om 900 wraps per uur te produceren. Echter, doordat alle geproduceerde wraps niet in-line maar op een apart snijstation gesneden werden, bleef de uiteindelijke capaciteit steken op 600 wraps per uur. Hierdoor werd snel duidelijk dat we moesten focussen op het in-line snijden van gerolde wraps.”

Het ultrasonoor snijmes garandeert een scherpe en nette snede zonder de wraps te beschadigen.

Wrap snijlijn
De passende oplossing hadden wij al in ons portfolio. De DERO GROEP snijlijn kan namelijk 900 wraps per uur snijden, is volledig vanuit hygiënisch oogpunt ontworpen en samengesteld uit RVS- en kunststof onderdelen. De lijn is opgebouwd uit een minimale hoeveelheid onderdelen en alle contact onderdelen zijn zonder gebruik van gereedschap te demonteren, waardoor de lijn binnen enkele minuten klaargemaakt kan worden voor de volgende receptuur. Dit bleek de ideale oplossing voor Meinders! 

Meinders snijdt de wraps nu in-line en automatisch. De operator plaatst de wraps op twee volkunststof transportbanden met meenemers en deze drukken de wraps door een ultrasonoor snijmes. Dit mes snijdt de wraps met een hoek van 45° door, waarna de helften eenvoudig door de operators in cups geplaatst kunnen worden. Om in een constante toevoer van cups te voorzien, zijn twee grote houders voor cups geplaatst op de uitvoerzijde van de lijn. 

Onmisbaar
Meinders werkt inmiddels al enkele maanden met de snijlijn en kan deze eigenlijk al niet meer missen. Naast het uitsparen van moeilijk te vinden personeel en het verhogen van de productiecapaciteit, geeft productieleider Bradley Spierenburg aan dat er door de snijlijn rust is gekomen in het productieproces en dit komt het bedrijfsresultaat ten goede. Wij kijken uit naar de volgende uitdagingen bij Meinders! 

Klik hier voor meer informatie over Meinders Catering. 

Ben je benieuwd wat DERO GROEP voor jouw productieproces kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wie weet staat er binnenkort ook bij jullie een innovatieve en bedrijfszekere oplossing.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen