Efficiënt brood inpakken bij Hoogvliet Bakkerij.

05-07-2024

In de moderne bakkerij van Hoogvliet hebben wij een tijdje geleden een van de laatste stukjes handmatige arbeid mogen automatiseren. We leverden twee robot inpakcellen voor het beladen van zakken met broodjes in kratten.

Hoogvliet bakt al het brood dat in de winkels wordt verkocht zelf en is daarmee de enige supermarktketen in Nederland die zich Warme Bakker mag noemen. De Hoogvliet Bakkerij in Bleiswijk produceert dagelijks een groot assortiment ambachtelijk brood en levert meerdere keren per dag verse bolletjes, puntjes en ander brood aan de winkels. Bijna het hele proces in deze moderne bakkerij was al geautomatiseerd, maar het inpakken van de broodjes gebeurde nog handmatig. Tot nu.

Inpakken kleinbrood
Er waren al machines op de markt voor het beladen van (klein)brood in kratten, maar op het gebied van hygiëne en footprint was hier nog wel wat verbetering mogelijk. Overtuigd dat DERO GROEP een beter passende machine kon maken voor de bakkerijbranche klopte Hoogvliet Bakkerij daarom bij ons aan. De uitdaging? Het creëren van een flexibele, snelle en hygiënische oplossing voor het beladen van verschillende soorten verpakt kleinbrood in kratten. En dat zo eenvoudig en compact mogelijk.

Onze oplossing bestaat uit twee compacte robot inpakcellen met elk een Schneider delta robot om de broodjes op hoge snelheid in kratten te verpakken. Dankzij deze opstelling is een bedrijfszekere werking met hoge capaciteit verzekerd en bovendien maakt de open structuur van de machine reiniging en onderhoud zeer eenvoudig.

Grijper wisselsysteem
Omdat de diverse soorten broodjes niet allemaal hetzelfde verpakkingsformaat hebben, moeten deze in verschillende patronen in de kratten geplaatst worden. We ontwierpen daarom verschillende formaten grijpers en voorzagen de robots van wisselsystemen, waarmee de grijpers eenvoudig aan de robot bevestigd kunnen worden. Zo kan er snel overgeschakeld worden naar een ander product, dat vervolgens in het juiste patroon in de krat zal worden geplaatst. Dankzij dit systeem kunnen bovendien later eenvoudig wijzigingen of uitbreidingen aangebracht worden.

Nieuwe standaard
Met deze compacte, toegankelijke en flexibele inpakcellen is nu ook een van de laatste stukjes manuele arbeid bij Hoogvliet Bakkerij geautomatiseerd. Dit zet een nieuwe standaard voor moderne bakkerijen, waar traditioneel bakkersambacht wordt gecombineerd met de nieuwste automatiseringstechnologieën.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen