Een zoete combinatie: robots en productielijnen van Tanis.

26-04-2023

Wij verzorgen niet alleen complete systemen, maar integreren ook industriële robots voor eindgebruikers en machinebouwers die op zoek zijn naar robot ‘know how’. Zoals voor Tanis, waar wij inmiddels al zo’n 50 robots met grijpers aan mochten leveren!

Machinebouwer Tanis maakt lijnen voor de productie van allerlei soorten snoep, met een focus op gummy’s en jelly’s. Met hun jarenlange ervaring en kennis én een eigen innovatiecentrum helpen ze snoepproducenten over de hele wereld het perfecte snoepgoed te produceren. En onze robots en grijpers mogen daar een steentje aan bijdragen!

Totaaloplossing 
Het Nederlandse familiebedrijf is ooit begonnen met het maken van apparatuur voor de productie van allerlei soorten snoepgoed, maar in 2014 besloot Tanis om vooral te focussen op gummy- en jellysnoepjes en zich te specialiseren in complete productielijnen hiervoor. Tanis wilde snoepproducenten een totaaloplossing kunnen bieden voor het hele productieproces, van grondstof tot eindproduct, en ontwikkelde de revolutionaire T-Gel lijn. Hier begon het Tanis-avontuur voor DERO GROEP.

In deze productielijn voor gummy's en jelly's stapelen en ontstapelen robots de trays.

Trays (ont)stapelen 
Tanis zocht namelijk een robotintegrator voor deze volledig geïntegreerde en geautomatiseerde productielijn voor gummy's en jelly’s en kwam zo bij ons terecht. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de 1e van vele leveringen aan Tanis: 2 robots op hoge sokkels met custom-made klemgrijpers voor het stapelen en ontstapelen van trays. 

Op deze trays ligt zetmeel waarin de mallen voor het snoepgoed worden geperst en hier wordt vervolgens het snoep in gegoten. De ene robot stapelt de trays met net gemaakte snoepjes op pallets, waarna deze de droogkamer in gaan. Zodra het snoep is uitgehard ontlaadt de andere robot de pallets weer voor verdere verwerking. 

Ideale productielijn
Inmiddels heeft Tanis al vele van deze lijnen geproduceerd, altijd afgestemd op de behoeften van de klant. Naast de standaard lijn heeft Tanis bijvoorbeeld een instapniveau productielijn ontwikkeld met kleinere trays en ook productielijnen met gieten zonder zetmeel zijn mogelijk. Voor al deze lijnen hebben wij passende robots en grijpers mogen leveren, in totaal zo’n 50 stuks. Met eindklanten in onder andere de Verenigde Staten, Mexico en Japan reizen onze robotprogrammeurs daarvoor de hele wereld over, dus wij kunnen niet wachten op het volgende snoepreisje!

Klik hier voor meer informatie over Tanis.

‘Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denken in oplossingen en niet in problemen...’

// M. Visser - Visser Kaashandel  //

Your question.

Heb je een vraag, opmerking of wil je graag meer informatie ontvangen? Wij horen het graag.

Lees hier onze privacy policy.

dero groep dero drive handen werken ambacht
Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen