Onderdeel van DERO GROEP

Productie. Handling. Behandeling. Verwerking.

Wij zijn specialist op het gebied van kaas en kunnen bouwen op jarenlange ervaring. Wij hebben het streven om onze diensten op het gebied van kaasverwerking, behandeling en handling steeds verder uit te breiden. Dit doen wij door het continue (door)ontwikkelen en verbreden van ons productportfolio. Samen met onze nationale en internationale klanten zoeken wij naar de beste oplossing.

Wij realiseren zowel stand-alone systemen als complete oplossingen voor de handling na productie, het (be)handelen en verwerken van natuur-/foliegerijpte kaas. 

DERO GROEP Cheese Cono
DERO GROEP Cheese Arla
DERO GROEP Cheese Sachsenmilch
DERO GROEP Cheese VergeerHolland
DERO GROEP Cheese Zanetti
DERO GROEP Cheese FrieslandCampina
DERO GROEP Cheese MAAZ
DERO GROEP Cheese Grozette
DERO GROEP Cheese Norrmejerier
DERO GROEP Cheese DOC
DERO GROEP Cheese Rouveen
DERO GROEP Cheese Rucker
DERO GROEP Cheese VisserKaas
DERO GROEP Cheese Aware
DERO GROEP Cheese BelLeerdammer
DERO GROEP Cheese Biraghi
DERO GROEP Cheese DeGoey
DERO GROEP Cheese Tine
DERO GROEP Cheese Vandersterre
DERO GROEP Cheese FlandersFoodProductions
DERO GROEP Cheese Goldsteig
DERO GROEP Cheese Jermi
DERO GROEP Cheese Pinna
DERO GROEP Cheese Skanemejerier
DERO GROEP Cheese Vorarlberg Milch
DERO GROEP Cheese Entremont
DERO GROEP Cheese Bouter
DERO GROEP Cheese Brazzale
DERO GROEP Cheese Colruyt
DERO GROEP Cheese Vilkyskiu
DERO GROEP Cheese Entrepinares

Knowhow.

Door onze kennis en ervaring op het gebied van kaas kunnen wij, samen met onze klanten, de juiste oplossing uitdenken en realiseren. Of het nu gaat om het inrichten van een kaasmakerij, kaasopleg of kaasverwerkingslocatie. Wij denken graag vanaf het prille begin mee met onze klanten om zo met elkaar de juiste concepten en logistieke stromen vorm te geven.

moulds met deksel tijdens kaasproductie in perslijn

Persen.

Wij leveren volledige automatische oplossingen voor het logistieke proces van de persvaten (en volgers) tijdens het kaasproductieproces. Voor de handling van persvaten leveren wij complete modulaire systemen, inclusief onder meer omloopsystemen, buffers, het reinigen van de vaten en demoulding. Deze systemen worden samengesteld op basis van de behoefte ten aanzien van capaciteit,  productrange en mate van automatisering. Optioneel kunnen de systemen CIP reinigbaar uitgevoerd worden. Daarnaast hebben wij ook kaasmerkleggers in ons productprogramma.

robotlijn kaasbehandeling uitpekelen kaas uit pekelbad in boxen

Pekelen.

Voor het pekelen van kazen hebben wij een automatisch rekpekelsysteem. De transportbanen voor uitvoer van de kaas uit de pekel kunnen, naar keuze, verzorgen met afspoelen, afblazen, desinfecteren en wegen. Daarna kunnen wij de kazen aanbieden aan folieverpakkingsmachines en in geval van natuurkaas desgewenst behandelen. Vervolgens kan de kaas in de gewenste drager worden beladen (box, krat of kist) voor opslag in het pakhuis. 

Behandellijn kaas compactlijn keren kaas met robots

Behandeling.

Onze oplossingen voor het behandelen van kazen en planken kunnen worden geleverd als totaaloplossing (behandellijnen met diverse capaciteiten) of als stand-alone machines. Wij hebben systemen voor diverse soorten behandeling: plastificeren, UVC behandeling, schmieren, borstelen, keren en paraffineren. Tevens leveren wij systemen voor het reinigen van planken. Voor het versieren van kaas kunnen wij etiketeerders, banderolleerders of omroksystemen integreren in een behandelingslijn. 

Verwerking.

De kaas uit de folie halen of ontkorsten? Geen probleem. Wij hebben innovatieve oplossingen op dit gebied. Ook voor het toevoeren van zowel foliekaas als natuurgerijpte kaas hebben wij een ruim aanbod aan oplossingen. Evenals voor het snijden, raspen en verpakken van kaas. Naast de handling en verwerking van de kaas kunnen wij eveneens het complete logistieke transport van zowel de drager van de kaas (pallet, box, kist) als de kaas zelf verzorgen. 

Fanuc robot voor keren van kazen in en uit boxen

Handling.

Ook op het gebied van interne logistiek hebben wij ruimschoots ervaring en kennis. Behalve de toe- en afvoer van kaas rondom verwerkingslijnen en verpakkingslijnen hebben wij ook systemen voor het ontladen en beladen van alle soorten dragers: rekken, kisten, kratten, pallets. Tevens behoort intern transport via transportbanen, liften en/of AGV’s tot onze leveringsmogelijkheden. 

industriele robot met gripper voor foliekaas plaatsen in kratten

Verpakken.

Wij zijn thuis in het omverpakken van hele kazen (folie of natuurgerijpt) in dozen of kratten. Voor foliekaasopslag en -transport leveren wij systemen om kazen te beladen in kratten of kisten. De benodigde apparatuur om de kaas in de folie te verpakken kunnen wij integreren in een complete oplossing voor het inpakken van de kazen, waarbij wij de handling en logistiek van de kazen voor en achter de machines verzorgen.

Controle metaaldetectie van kaas in productieproces

Controleren.

Voor de controle van kaas integreren wij naar behoefte wegers, metaaldetectoren, röntgenscanners et cetera. Ook leveren wij apparatuur voor het identificeren van kaas, zoals printers en labelaars inclusief de bijbehorende scanners. Voor het detecteren van gebreken aan de kaas integreren wij visionsystemen.   

behandellijn edammer kaas parafineren en keren

System integration.

Ten behoeve van totale integratie van systeemoplossingen voor de kaasverwerkende industrie kunnen wij naast lokale besturingsoplossingen ook de integratie verzorgen binnen WMS en CMS. Tevens kunnen wij AGV systemen integreren of in de levering hiervan voorzien.  Wij analyseren de behoefte, maken een automatiseringsplan, bouwen de oplossing en stellen de bedachte oplossing in productie. Wij regelen dus alles, van concept t/m aftersales. 

'DERO GROEP is absoluut toonaangevend in kaasbehandeling.'

// John de Goey - De Goey Kaas //

dero groep logo svg bestand dia positief

Wij zijn een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing. Als de oplossing niet voor de hand ligt dan bedenken we er zelf één. Want wat er ook gebeurt, we zorgen altijd dat het lukt.

Contact.

Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
+31 252 622500
info@dero-groep.nl

Contactgegevens vestigingen