Our drive. Your solution.

Vacature manager operations.

Vacature manager operations.

Vestiging: Nieuw-Vennep

Voor onze vestiging in Nieuw-Vennep zijn wij op zoek naar een manager operations die onze werkplaats mee laat groeien! Hieronder een omschrijving van ons bedrijf, onze cultuur, de werkomgeving en de openstaande functie.

Een gedreven club aanpakkers met voor alles een oplossing…

Bedrijf.

Toen onze CEO en founder Maro Dedel in aanraking kwam met industriële robots was hij op slag verliefd. In 1994 begon hij zijn eigen bedrijf. Inmiddels zijn wij een innovatief, gedreven en ervaren bedrijf dat productieprocessen automatiseert. We hebben circa 130 medewerkers, verdeeld over drie vestigingen in Nederland (Nieuw-Vennep, Joure en Alkmaar) en leveren over de hele wereld. Door de synergie tussen onze pijlers robotics, cheese, convenience en end-of-line kunnen wij complete (robot)oplossingen realiseren voor productiebedrijven.

Cultuurprofiel.

‘Ons team bestaat uit aanpakkers. We houden ervan om ons vast te bijten in onze uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt. En het lukt altijd. Ook als de oplossingen niet voor de hand liggen. Dan bedenken we er zelf één.

We nemen onze afspraken heel serieus, maar we doen er ondertussen alles aan om de sfeer wel ontspannen te houden. We proberen ook open te staan voor ieders perspectief, nooit uitgeleerd te zijn, en altijd zorg te blijven dragen voor onszelf en voor elkaar.

Dat verwachten we van onszelf, elkaar en straks ook van jou.’

Functie.

Als manager operations  ben je met jouw team verantwoordelijk voor het realiseren van de operationele doelstellingen op het gebied van productie, logistiek en assemblage van onze machines. Veelal betreft het maatwerk dat op projectmatige wijze wordt gerealiseerd. Doel voor de komende tijd is ook ruimte te maken voor seriematige productie en assemblage.

Profiel.

Wat zoeken wij in jou?

•    Verbinden
•    Smeden van collectief
•    Technisch ervaren
•    Continue verbeteren
•    Meedenken


Wat breng jij mee?

•    HBO denk- en werkniveau.
•    Ruime ervaring in technische omgeving (bij voorkeur machinebouw).
•    Ervaring met invoeren van een cyclus van continu verbeteren van processen.
•    Goede communicatieve vaardigheden.

Klik hier voor complete functieomschrijving

DERO GROEP ontwerpt, maakt en levert iedere dag weer innovatieve, hoogwaardige machines. Jij bent met jouw team verantwoordelijk voor het realiseren van de operationele doelstellingen op het gebied van productie, logistiek en assemblage van deze machines. Veelal betreft het maatwerk dat op projectmatige wijze wordt gerealiseerd. Doel voor de komende tijd is ook ruimte te maken voor seriematige productie en assemblage. Jij doet wat nodig is om de processen en de mensen efficiënt op elkaar af te stemmen en daarmee de gewenste kwaliteit te leveren. Kan het beter? Jij hebt hier oog voor en neemt initiatief om verbeteringen door te voeren. Daarbij besteed je ook aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw teamleden.

 Hoe ziet onze organisatie er uit?

DERO GROEP is een platte organisatie. Als manager operations rapporteer je direct aan de directie en heb je nauw contact met de afdelingen engineering, werkvoorbereiding en projectmanagement. Daarbij neem jij namens de werkplaats zitting in het management team van DERO GROEP om zo ook mee te bouwen aan de toekomst.

Dit zijn jouw verantwoordelijkheden:

 • Eindverantwoordelijk voor de werkplaats bestaande uit productie (snijden, lassen, verspanen), expeditie/logistiek en assemblage. Jij stuurt het team inclusief inleners aan.
 • Jij vertaalt het algemene beleid van DERO GROEP door naar de activiteiten in de werkplaats.
 • Jij controleert en bewaakt de kwaliteit van onze toeleveranciers en voert gesprekken met hen als die afwijkt.
 • Jij bent verantwoordelijk voor het budget en bewaakt de doorlooptijd, kosten en kwaliteit van de werkzaamheden. Waar nodig, stuur je bij.
 • Jij maakt de dagplanning die afgeleid is van de jaarplanning en zorgt dat de juiste resources hiervoor ingezet worden. Daarnaast doe je een opgave van de montage-uren in offertetrajecten.
 • Naast planning op korte termijn, kijk jij ook periodiek vooruit om te zorgen dat er voldoende en juiste resources beschikbaar zijn.
 • Jij staat in nauw contact met jouw team: zowel individueel (1 op 1) als collectief (weekstart) en maakt het team onderdeel van de uitdagingen van de werkplaats.
 • Jij bent sparringpartner voor jouw team en collega's op gebied van techniek en assemblage om zo bij te dragen aan het juiste resultaat.
 • Jij optimaliseert met het team de processen.
 • Na afname van een machine evalueer jij met het team de bouw om er van te leren.
 • Jij vertegenwoordigt de Operatie in het MT.

 Jouw achtergrond

Jij kan als geen ander verbinden, een collectief smeden van een productie- en assemblageteam. Waarbij je staat voor jouw mensen en met hen de DERO GROEP-machines vanuit het ontwerp bouwt, test en klaarmaakt voor de afname door klanten. Jij zorgt voor de uitmuntende kwaliteit waar DERO GROEP om bekend staat: of het nou een machine op maat of een in serie geproduceerd exemplaar betreft.  Als het echt nodig is, werk je mee. Je bent dusdanig technisch ervaren, dat je sparringpartner bent voor jouw teamleden en andere collega's. Verder zit continu verbeteren in jouw bloed: je ziet/onderkent mogelijkheden, pakt die aan en implementeert die met jouw team. Daarbij kan je meedenken over de plaats en ontwikkeling van de werkplaats in het grotere geheel. DERO GROEP groeit en jij zorgt ervoor dat de werkplaats hierin meegroeit.

Jij beschikt over/bent:

 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding in technische richting: werktuigbouw, mechatronica.
 • Ruime ervaring in een technische/industriële omgeving (mechanisch, elektrisch, besturing) bij voorkeur in de machinebouw, waarvan minimaal 5 jaar als voorman/manager.
 • Gedegen kennis van relevante regelgeving zoals CE, machineveiligheid en HACCP.
 • Ervaring met invoeren van een cyclus van continu verbeteren van processen op het gebied van productie, logistiek/expeditie en assemblage inclusief inkoop.
 • Je hebt oog voor jouw mensen, bent proactief en resultaatgericht.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, hebt goed technisch inzicht en kan goed analyseren.
 • Mondelinge/schriftelijke beheersing van Engels en/of Duits is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een mooie en inspirerende werkomgeving in een dynamisch en sociaal bedrijf waar jij aan de slag gaat met een gedreven club van ca. 10 aanpakkers. De werkplaats beschikt over een uitgebeid machinepark, verspaning, lasserij en snijderij (water en laser).
 • Veel afwisseling en ruimte voor zelfontplooiing.
 • Een goed salaris conform CAO Klein Metaal met goede pensioenvoorzieningen.
 • Alle materialen om je werk uit kunnen oefenen zoals telefoon en laptop.
 • Mogelijkheden om privé energiebesparende maatregelen te realiseren.
 • Interne trainingen vanuit onze DERO Academy.

 

Interview.

Ik ben Tom van der Meer, manager controls bij DERO GROEP.

In welk project ben jij het meest getest op je drive?
'Dat is zeker Teijin geweest. Bij deze klant hebben we een ontzettend moeilijk project gedaan met robots. Het was in meerdere opzichten complex waardoor ik momenten heb gehad waarbij ik me serieus af heb gevraagd of het wel ging lukken. Maar door niet op te geven en te blijven verbeteren is het uiteindelijk toch gelukt! Inmiddels draaien er meer dan 10 robots met succes!'

Wat vind jij belangrijk in een nieuwe collega?
'Het is belangrijk dat een nieuwe collega de drive heeft en voelt. Dan snap je goed waarom we bepaalde dingen zo doen en altijd voor het hoogst haalbare gaan. Ook is het belangrijk dat iemand doet wat hij belooft, open staat voor feedback en communiceert over dingen die anders zouden kunnen.'

Wat vind jij het leukste aan dit bedrijf?
'We zijn een hecht team en we zijn ontzettend gedreven en oplossingsgericht. We maken gave dingen en we helpen elkaar om de lat steeds weer iets hoger te leggen.'

Waarom ben je zelf bij dit bedrijf gaan werken?
'Ik had al snel een goed gevoel bij de mensen en het bedrijf en toen ik de robots en installaties zag wist ik het zeker: Dit is mijn droombaan!'

Solliciteren.

Herken je jezelf in deze omschrijving? Te gek! Dan lijkt het erop dat  jij past bij wie wij zijn en waar wij voor staan!

Solliciteren?

Mail ons 
1. Je curriculum vitae
2. Een korte motivatie om bij ons te komen werken
3. Een korte omschrijving van een teamprestatie waar je trots op bent

Adres

DERO GROEP
Luzernestraat 77
2153 GM Nieuw-Vennep
werkenbij@dero-groep.nl
www.dero-groep.nl

Our products.