Samenwerking voor bloemenindustrie.

10-03-2021

In de snijbloemenindustrie is een groeiende behoefte om arbeidsintensieve taken te automatiseren. Om aan deze behoefte invulling te geven hebben de bedrijven Jamafa en DERO GROEP hun krachten gebundeld om zodoende specialistische kennis van snijbloemen verwerking te combineren met knowhow in het toepassen van industriële robots. Hun gezamenlijke missie? Het handsfree maken van de snijbloemen verwerking met behulp van industriële robots.

Door het schaarser worden van goede arbeidskrachten is er in de snijbloemenindustrie een groeiende behoefte om arbeidsintensieve taken te automatiseren. Het toepassen van industriële robots kan hierbij uitkomst bieden. Robots zijn flexibel inzetbaar voor repeterende taken, ze zijn imuun voor ziektes, leveren stabiele kwaliteit en hebben het vermogen om 24/7 door te werken.

Maro Dedel (links) van DERO GROEP en Karel van Hattum van Jamafa Machinery bij de eerste FlowerCatcher van Mopabloem.

Snijbloemenbranche
Ondanks de opmars van robots binnen vele industrieën worden in de snijbloemenbranche nog amper robots toegepast. Daar wil Jamafa verandering in brengen. 
‘Binnen de branche merken we dat er een sterk groeiende behoefte is aan het automatiseren van handmatige arbeid’, aldus Karel van Hattum van Jamafa Machinery. ‘Waren arbeidskrachten tot voorkort voldoende voorhanden en relatief goedkoop, tijden veranderen snel. Wij zijn daarom al jaren bezig om de verwerking van bloemen verder te automatiseren. 
Het verwerken van de losse bloemen was daarbij nog de ontbrekende schakel, we merkten echter dat de complexiteit rondom de handling van bloemen vraagt om een specialistische en flexibele oplossing en zo kwamen we bij industriele robots uit. Om onze ambitie waar te kunnen maken zijn wij op zoek gegaan naar een partner die kennis heeft van robottechnologie. We kwamen bij de DERO GROEP uit, die zelf met de FlowerCatcher ook al actief waren binnen de snijbloemenbranche. Een perfecte match, wij de kennis van bloem verwerking, zij de kennis van robots.’ 
Jamafa Machinery ontwikkelde de afgelopen jaren een aantal innovatieve concepten die de komende tijd uitgerold zullen worden in de markt.

Industriële robots
Niet alleen wordt het steeds moeilijker om de juiste mensen te vinden, ook de arbeidskosten en de steeds strengere regels rondom de werkomgeving zorgen dat er steeds vaker gekozen wordt voor robots. Maro Dedel, CEO en founder, van DERO GROEP weet daar alles van, hij stond aan de wieg van de robotisering in Nederland en zag met eigen ogen hoe robots de afgelopen 35 jaar hun weg vonden. ‘Ondanks de grote opmars van industriele robots zijn er nog vele branches te ontdekken waar creativiteit, drive en expertise nodig zijn voor de juiste oplossingen. De bloemverwerkende industrie is zo’n branche. We kijken er dan ook naar uit om ons, samen met Jamafa, vast te bijten in het handsfree maken van de snijbloemenhandling’. 

Klik hier voor meer informatie over Jamafa Machinery.

Klik hier voor meer informatie over de FlowerCatcher.

De FlowerCatcher is inmiddels opgenomen in het leveringsprogramma van Jamafa.

'Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denk in oplossingen en niet in problemen...'

// M. Visser - Visser Kaashandel //

Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

Our information.

DERO GROEP
Luzernestraat 77 
2153 GM Nieuw Vennep

0252 622 500
info@dero-groep.nl

KvK 280 95 060

Klik hier voor de contactinformatie van al onze vestigingen.

Your question.

Our products.