Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours 2022.

07-10-2022

Op donderdag 6 oktober waren wij aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Kaasboor 2022. Wie kon er bij de NNKC-kaaskeuring het beste de soort, leeftijd, smaak en kwaliteit van verschillende kazen onderscheiden en mag zich een jaar lang de beste kaaskenner van Nederland noemen?

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) is een begrip in de kaassector en werd dit jaar voor de 62e keer georganiseerd. Bij deze vakwedstrijd wordt niet het product, maar het vakmanschap van de persoon beoordeeld. Op 26 en 27 september hebben zo’n 600 kaasprofessionals 'blind' 10 kaasboorsels uit een speciaal geselecteerd assortiment Nederlandse kaas bekeken, geroken, gevoeld en geproefd. De deelnemers zijn afkomstig uit de hele kaassector, zoals kaasproducenten, handel, speciaalzaken, retail en kennisinstituten. Hieruit blijkt wel dat de aandacht voor het vakmanschap in de kaassector onverminderd groot blijft!

© 2022 Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours

Een week na de keuringen, op donderdagavond 6 oktober, werden tijdens een entertainmentshow met het thema ‘kaasmeesters’ de winnaars bekend gemaakt. Met 236 van de 250 punten ging Sjoerd Hiemstra van CONO Kaasmakers er met de Gouden Kaasboor vandoor. Ook werden er gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt in de categorieën handel, industrie en detailhandel. Na afloop genoten we van een enorm kaasbuffet met o.a. de lekkerste kazen van Nederland

Via deze weg willen wij alle winnaars van harte feliciteren met hun mooie prestatie!

Tijdens de prijsuitreiking waren onze installaties ook nog even te zien. Meerdere van onze lijnen in de verwerkingslocatie van Vergeer Holland schitteren in de film met de winnaars van vorig jaar.

'Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denk in oplossingen en niet in problemen...'

// M. Visser - Visser Kaashandel //

Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

Our information.

DERO GROEP
Luzernestraat 77 
2153 GM Nieuw Vennep

0252 622 500
info@dero-groep.nl

KvK 280 95 060

Klik hier voor de contactinformatie van al onze vestigingen.

Your question.

Our products.