Geautomatiseerd kaaspakhuis Brazzale in de prijzen.

19-09-2022

Tijdens de World Dairy Summit 2022 in India heeft het kaaspakhuis van Brazzale de eerste prijs voor beste duurzame innovatie gewonnen. Wij zijn trots dat onze volautomatische oplossing voor het inslaan, behandelen, sorteren en klaarmaken voor verzending van Italiaanse Gran Moravia kazen onderdeel van dit pakhuis is!

Brazzale heeft het volledig geautomatiseerde Sant’Agata pakhuis gebouwd om hun kazen efficiënter en duurzamer te rijpen en behandelen. Hier kunnen tot 250.000 Gran Moravia kazen opgeslagen worden. In samenwerking met de Italiaanse leverancier Dalmine Logistic Solutions hebben we hier een volledig automatisch systeem voor het in- en uitslaan, sorteren en behandelen van de kazen gerealiseerd. Door de vergaande automatisering is er naast het invoeren en uitvoeren van de kaas tussen de vrachtwagens en de lijnen geen manuele arbeid meer nodig.

Automatisch in- en uitslaan, sorteren en behandelen van Gran Moravia kazen in het volledig geautomatiseerde pakhuis van Brazzale.

Door minimalisering van de benodigde ruimte voor logistieke bewegingen kan Brazzale meer kaas op minder vloeroppervlakte rijpen en wordt het energieverbruik aanzienlijk verminderd. Ook op andere punten is er veel aandacht aan duurzaamheid besteed. Zo is de locatie in een vallei gekozen vanwege het optimale klimaat en de goede luchtkwaliteit voor het rijpen van kaas en zorgen zonnepanelen op het dak van het pakhuis voor de benodigde energievoorziening. 

Brazzale’s aandacht voor innovatie en duurzaamheid is nu bekroond met de eerste prijs in de categorie 'Innovation in Sustainable Processing' tijdens de IDF Dairy Innovation Awards 2022. Dit initiatief van de International Dairy Federation om innovatie in de zuivelindustrie aan te moedigen biedt een uniek platform om innovatieve processen, werkwijzen en producten onder de aandacht te brengen die de efficiëntie verbeteren en bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Uit 144 inzendingen van over de hele wereld werd het gerobotiseerde kaaspakhuis van Brazzale bij de prijsuitreiking tijdens de IDF World Dairy Summit in New Delhi tot winnaar uitgeroepen.

De prijsuitreiking van de Dairy Innovation Award. © 2022 Brazzale S.p.A.

“Het is een grote eer, die het revolutionaire gerobotiseerde magazijn bekroont met de meest prestigieuze internationale prijs toegekend door een geselecteerde jury van deskundigen", aldus Roberto Brazzale bij het in ontvangst nemen van de prijs. "Bij het bedanken van de jury en het publiek wil ik persoonlijk de namen van vier van onze vroegere medewerkers in het magazijn van Zanè noemen, aan wie we de robots hebben opgedragen: Battista (Rosso), Angelo, Franco en Foscari. Onze dank gaat uiteraard uit naar de geweldige Italiaanse en Nederlandse technische staf onder leiding van ingenieur Claudio Fedi die het project mogelijk heeft gemaakt. Kunstmatige intelligentie bestaat niet, er is alleen menselijke intelligentie, die nooit ophoudt te verbazen.”

Wij willen Brazzale langs deze weg graag van harte feliciteren met hun Dairy Innovation Award!

Klik hier voor meer informatie over Brazzale en klik hier voor meer informatie over Gran Moravia.

'Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denk in oplossingen en niet in problemen...'

// M. Visser - Visser Kaashandel //

Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

Our information.

DERO GROEP
Luzernestraat 77 
2153 GM Nieuw Vennep

0252 622 500
info@dero-groep.nl

KvK 280 95 060

Klik hier voor de contactinformatie van al onze vestigingen.

Your question.

Our products.