Bloemen sorteer- en boslijn.

25-02-2022

Samen met Jamafa Machinery werken we aan verschillende innovatieve projecten voor robotisering binnen de snijbloemenindustrie. Zo hebben we onder meer een gerobotiseerde bloemen sorteer- en boslijn voor kwekers en telers ontwikkeld. Met deze lijn worden bloemen automatisch gesorteerd met behulp van vision en in bossen geplaatst.

De ongesorteerde bloemen worden handmatig in de productdragers gelegd, waarna een camera per bloem de lengte meet. Een robot pakt de bloemen uit de productdragers en sorteert deze in een bos op een bufferplateau. Nadat een bos is gevormd met het gewenste aantal wordt deze door de robot op een Jamafa FlowerLine geplaatst. Hier worden deze bossen vervolgens op lengte gesneden en afgebonden. 

Per lijn worden 4 tot 6 Fanuc robots toegepast. Deze robots maken de lijn zeer flexibel en geschikt voor de verwerking van vele bloemsoorten. Een mooi voorbeeld van hoe kennisbundeling van specialismes nieuwe bruikbare oplossingen voor de bloemverwerkende industrie oplevert!

De eerste bloemen sorteer- en boslijn bij Kwekerij Haveman.

Klik hier voor meer informatie over Jamafa Machinery.

'Ze zijn in staat om van iets wat wij (de klant) ingewikkeld vinden een simpele klant specifieke oplossing te maken. Ze denk in oplossingen en niet in problemen...'

// M. Visser - Visser Kaashandel //

Our drive.

Als er iets is waar wij openlijk trots op zijn is het onze drive. We houden ervan om ons vast te bijten in uitdagingen en pas weer los te laten als het is gelukt.

OVER ONS

Our information.

DERO GROEP
Luzernestraat 77 
2153 GM Nieuw Vennep

0252 622 500
info@dero-groep.nl

KvK 280 95 060

Klik hier voor de contactinformatie van al onze vestigingen.

Your question.

Our products.