Robert Jan Samson

Mijn naam is Robert Jan Samsom, 23 jaar, en ik kom uit Wilnis. Na mijn opleiding MBO (niveau 4) mechatronica heb ik HBO Elektrotechniek gestudeerd aan de Hogeschool in Rotterdam. In 2013 heb ik mijn afstudeerstage voor het MBO gedaan bij de DERO GROEP.

Voor mijn stage kreeg ik een keuze uit een aantal projecten waarvan twee R&D-projecten en een reeds verkocht project. Ik heb gekozen voor het project dat reeds verkocht was. Deze stage was voor een periode van 6 maanden.

Dit project was bedoeld om automatisch kaas van verschillende transportboxen naar interne transportboxen te transporteren.

Ik heb voor dit project een bijdrage geleverd aan onder meer: het ontwerpen van elektrische schema’s, het ontwerpen van elektrische kast lay-out, het ontwerpen van het kabelplan en de robot simulatie, het ontwerpen van de HMI (Human Machine Interface), het realiseren van de elektrische kast, het realiseren van de bekabeling van de testopstelling en on site.  >

Na het afronden van deze taken kon ik nog drie weken meelopen met een robotprogrammeur. Het programmeren van robots trok mij heel erg waardoor ik besloten heb om hierin een vervolgopleiding te gaan doen. De relatie tussen DERO en mij was zeer goed waardoor we gezamenlijk een vervolgopleiding hebben gezocht met de mogelijkheid om naast de studie ook nog bij DERO werkzaam te blijven.

Ik heb gigantisch veel geleerd en leer nog iedere dag over automatisering, dit komt omdat de producten van DERO in diverse markten worden weggezet en klant specifiek ontworpen worden. Dit houdt in dat eigenlijk ieder applicatie uniek is waardoor je steeds weer in aanraking komt met nieuwe technologieën denk hierbij aan verschillende soorten sensoren, actuatoren, robots enz.

Wanneer je passie hebt voor automatisering dan kun je bij de DERO GROEP veel bereiken en veel vrijheid en verantwoording krijgen in het realiseren van projecten.  <

Wil jij ook afstuderen bij de DERO GROEP?

Dat kan! We hebben diverse afstudeeropdrachten beschikbaar voor onze locatie in Nieuw Vennep of Joure.
Stuur jouw CV en motivatie naar vacature@dero-groep.nl.