Pieter Vletter

Mijn naam is Pieter Vletter, ik heb mijn opleiding industriële automatisering gevolgd aan de Hogeschool in Utrecht. Tijdens mijn afstudeeropdracht stond het aanleveren van ontwerpdocumentatie voor de besturing en veiligheid van de Edammerkaas-behandelingslijn centraal. Een ander belangrijk item was het aantonen of de vastgestelde productiecapaciteit en functionaliteit met behulp van de samengestelde robots wel of niet te behalen was.

De aanleiding van het project was de uitbreiding van de productie bij een klant van de DERO GROEP. De vraag van de klant was: ‘Het ontwikkelen van een zo flexibel mogelijke installatie voor het plastificeren van Edammerkazen waarbij de mogelijkheden van de robots optimaal benut worden en de kosten van externe machines beperkt blijven’.

Ik heb voor dit project een bijdrage geleverd aan het optimaliseren van de robotconfiguratie met behulp van een simulatie. Denk hierbij aan de volgende items: technisch haalbaarheid, grijper, interactie, werkgebied, verwerkingscapaciteit en een stukje verificatie en validatie van het geheel. 

Tevens heb ik, om de veiligheid van het operators/personeel te kunnen waarborgen, onderzoek gedaan naar veiligheidseisen, richtlijnen en behoefte. Met deze onderzoeksinformatie is een passend veiligheidsontwerp gemaakt, dit was zeer leerzaam.  >

Wat ik ook geleerd heb is om met meerdere disciplines samen te werken, elkaars belangen te begrijpen en samen te werken aan een oplossing. 

Vanaf de eerste dag werd ik gelijk opgenomen in het projectteam, dat werkt erg fijn. Omdat een machinelijn veelal vanaf sketch wordt ontworpen zijn er een hoop uitdagingen waarbij je je kennis kan verbreden of juist verdiepen.

Wat op mij het meeste indruk heeft gemaakt is dat de DERO GROEP bestaat uit enthousiaste mensen die hun beste beentje voorzetten. Daarnaast zijn de diverse projecten binnen het bedrijf en de techniek reuze interessant.  <

Wil jij ook afstuderen bij de DERO GROEP?

Dat kan! We hebben diverse afstudeeropdrachten beschikbaar voor onze locatie in Nieuw Vennep of Joure.
Stuur jouw CV en motivatie naar vacature@dero-groep.nl.