Mike de Haan

Mijn naam is Mike de Haan. Na mijn MBO opleiding fijnmechanische techniek aan het ROC heb ik aan de Hogeschool in Utrecht HBO werktuigbouwkunde (Product Design Engineering) gestudeerd. Tijdens mijn afstudeerperiode bij de DERO GROEP heb ik gewerkt aan het ontwerp van een (plank)grijper en een pick/putpoint.

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik de alle aspecten onderzocht en vervolgens bepaald hoe de componenten optimaal zouden werken. Er was namelijk al wel een schematisch ontwerp van de componenten maar de werking en uitvoering moesten nog exact bepaald worden.

Het resultaat van mijn afstudeerperiode was een concept van beide componenten dat alleen nog verder uitgedetailleerd moest worden.  >

Tijdens mijn afstuderen heb ik veel geleerd over engineering, het werken met robots en hoe het is om de theorie toe te passen in de praktijk. Mijn onderzoek heeft ertoe geleid dat mijn onderzoek en ontwerp zijn gebruikt bij de uitwerking van de componenten, welke nu met succes door de klant worden gebruikt.

Mijn afstudeerperiode heb ik als leerzaam en prettig ervaren. Je krijgt bij de DERO GROEP de ruimte om je eigen ideeën toe te passen en hierbij helpt iedereen je graag. Ook vind ik de prettige sfeer binnen het bedrijf belangrijk en kreeg ik de vrijheid om mijn eigen ideeën uit te werken.  <

Wil jij ook afstuderen bij de DERO GROEP?

Dat kan! We hebben diverse afstudeeropdrachten beschikbaar voor onze locatie in Nieuw Vennep of Joure.
Stuur jouw CV en motivatie naar vacature@dero-groep.nl.